ua en ru

США підштовхують українське керівництво до конфронтаційного сценарію на сході України, - Лавров

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що США підштовхують українське керівництво до конфронтаційного сценарію на сході України.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що США підштовхують українське керівництво до конфронтаційного сценарію на сході України. Про це Лавров заявив у відповідь на запитання журналіста про шанси України відновити мир в інтерв'ю програмі "Вєсті в суботу з Сергієм Брілевим", передає прес-служби МЗС.

Лавров також зазначив, що відновити мир Президентові України Петру Порошенку заважають радикальні сили.

"Якби все залежало від Росії і більшості наших європейських партнерів, то відповів би, що шансів більше. Але є ще гравці в особі української сторони, яка далеко не однорідна... Президент України Порошенко хотів би знизити градус напруженості і продовжити перемир'я, але серед українських властей є й інші сили - радикали, як і раніше контролюють або дуже тісно взаємодіють з ультранаціоналістами зі зброєю в руках; є "Правий сектор", батальйони Коломойського та інші серйозні угруповання, які не підпорядковуються центральному командуванню і верховному головнокомандувачу України. Є ще партнери за океаном - наші американські колеги - які, судячи за численними свідченнями, все-таки воліють підштовхувати українське керівництво по конфронтаційному шляху", - сказав Лавров.