ua en ru

Обама попереджав главу Facebook про втручання Росії у президентські вибори

Обама попереджав главу Facebook про втручання Росії у президентські вибори Фото: Барак Обама (facebook.com/barackobama)

Неофіційна розмова між Обамою і Цукербергом відбувся у кулуарах саміту АТЕС

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама попереджав засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга про можливе втручання Росії у вибори нового глави Білого дому. Про це повідомляє видання The Washington Post, посилаючись на інформацію від анонімного джерела.

Так, відзначається, що неофіційна розмова між Обамою і Цукербергом відбувся у кулуарах саміту АТЕС в Лімі за два місяці до інавгурації Дональда Трампа.

До цієї зустрічі з Обамою Цукерберг називав "божевільним" твердження, що втручання в президентську гонку США за допомогою рекламних оголошень в Facebook могло ключовим чином вплинути на результати виборів. Через дев'ять днів після його заяви на саміті АТЕС в Лімі екс-президент відвів главу Facebook в сторону і попередив, що соцмережа і адміністрація США повинні вжити термінових заходів для усунення загрози поширення політичної реклами підозрілими профілями в соціальних мережах. Цукерберг відповів, що фейкові новини з'являються не дуже часто, але з ними не так просто впоратися.

Разом з тим імовірно після цієї зустрічі, 19 листопада 2016 року, глава інтернет-концерну заявив, що Facebook посилить заходи боротьби з дезінформацією.

Прес-секретар Обами відмовився коментувати інформацію The Washington Post.

Нагадаємо, компанія Facebook передасть Конгресу США політичні рекламні оголошення, за допомогою яких влада РФ ймовірно намагалися втрутитися в хід виборів президента США в 2016 році.