ua en ru

США не підтримують проголошення незалежності Каталонії

США не підтримують проголошення незалежності Каталонії Фото: Хізер Нойерт (Depatment of state)

Каталонія є невід'ємною частиною Іспанії

Каталонія є невід'ємною частиною Іспанії, а Вашингтон підтримує зусилля Мадрида по об'єднанню країни. Про це заявили в Державному департаменті США у відповідь на спроби Іспанії заблокувати заявку на каталонську незалежність, передає Reuters.

"Каталонія є невід'ємною частиною Іспанії, і Сполучені Штати підтримують конституційні заходи іспанського уряду, щоб тримати Іспанію сильною і єдиною", - сказала прес-секретар Держдепартаменту Хізер Нойерт.

Нагадаємо, в п'ятницю, 27 жовтня, парламент проголосив незалежність Каталонії від Іспанії на тлі підготовки Мадрида до обмеження автономії регіону. Регіональний парламент після таємного голосування оголосив про одностороннє відділення автономного співтовариства від Іспанії. Відзначимо, що в голосуванні не брали участь представники опозиційних партій.

Після цього Сенат Іспанії прийняв рішення про припинення автономії Каталонії, ввівши в дію статтю 155 іспанської Конституції. Крім того, уряд негайно приступив до її реалізації. Рішення прийнято з метою зупинити процес відділення Каталонії.