ua en ru

У США подали перший позов проти Facebook через виток даних

У США подали перший позов проти Facebook через виток даних Фото: Facebook

Три користувача програми Messenger подали позов до суду штату Каліфорнія

У Федеральний суд штату Каліфорнія (США) надійшов перший позов проти Facebook. Про це повідомляє Reuters.

Так, позивачі звинувачують компанію в порушенні конфіденційності персональних даних, які могли бути використані для політичної реклами

Крім того, за словами заявників, їх позов претендує на статус колективного позову від імені всіх постраждалих користувачів. Позивачі зажадали від компанії відшкодування збитків, не вказавши понесений збиток.

Скандал, пов'язаний з витоком даних понад 50 млн користувачів Facebook, почався після публікації газети The New York Times. За даними газети, британська компанія Cambridge Analytica через спеціальний додаток збирала дані користувачів соцмережі і складала психологічні портрети виборців США.

Нагадаємо, раніше засновник і голова найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заявив, що має намір виступити у Конгресі США в рамках розслідування про зловживання у відношенні персональних даних користувачів соцмережі.

Минулого тижня Цукерберг вже говорив про готовність відповісти на питання в Конгресі США, але додав, що не вважає себе кращим джерелом інформації.