ua en ru

У США подали багатомільйонний позов до РФ і штабу Трампа, звинувативши їх у змові

У США подали багатомільйонний позов до РФ і штабу Трампа, звинувативши їх у змові Ілюстративне фото: прапор США (tweeter.com/radiosvoboda)

Демократична партія США подала багатомільйонний позов Росії, штабу Трампа і WikiLeaks

Демократична партія США подала багатомільйонний позов до Росії, штабу президента США Дональда Трампа та WikiLeaks. Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з інформацією видання, Національний комітет Демократичної партії США подав багатомільйонний позов до уряду Росії, виборчого штаба Трампа та ресурсу WikiLeaks, звинувативши їх у змові з метою вплинути на результати президентських виборів 2016 року на користь Трампа.

Згідно з інформацією видання, Демократична партія вимагає у відповідачів зізнатися, що вони входили у змову з метою проникнення в комп'ютерну мережу партії. На їхню думку, позивачі викрали зберігається на сайті інформацію і розповсюдили для впливу на результат виборів.

Вони вимагають багатомільйонну компенсацію за збиток, який партія зазнала в результаті злому її серверів.

Також вони вимагають багатомільйонну компенсацію за збиток, який партія зазнала в результаті злому її серверів, заявивши, що хакерська атака скоротила можливості демократів спілкуватися з виборцями, збирати пожертви і ефективно працювати.

При цьому Трамп в числі відповідачів не вказан. Видання повідомляє, що в позові перераховані тільки особи з його оточення, також зазначена російська військова розвідка ГРУ. У позові повідомляється, що Росія причетна до хакерської атаки на території США в 2015 і 2016 році.

Нагадаємо, раніше велика Британія і США оприлюднили спільну заяву про умисним кіберактивність, що проводиться урядом Росії.