ua en ru

У США подав у відставку заступник генпрокурора Розенштейн

У США подав у відставку заступник генпрокурора Розенштейн Фото: Род Розенштейн (justice.gov)

Род Розенштейн раніше запропонував кандидатуру Роберта Мюллера для розслідування втручання Росії у вибори

Заступник генерального прокурора Сполучених Штатів Род Розенштейн подав президенту Дональду Трампу прохання про відставку з 11 травня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

За інформацією газети, у листі Трампу заступник генпрокурора подякував президентові за можливість служити країні і зазначив, що за час його роботи злочинність у країні знизилася, а імміграційне законодавство було посилене, що відповідало передвиборчим обіцянкам Трампа.

"Я вдячний вам за жарти в наших особистих бесідах, за вашу обіцянку в інавгураційній промові захищати патріотизм, єдність, безпеку і процвітання громадян", - йдеться в листі.

Розенштейн також заявив, що ніколи не ставав на бік якоїсь партії і завжди дотримувався принципу нейтралітету.

Як зазначається видання, саме Розенштейн свого часу запропонував кандидатуру прокурора Роберта Мюллера для розслідування втручання Росії у вибори в США, що викликало невдоволення Трампа та його найближчих соратників.

Однак пізніше, як стверджує газета, заступнику генерального прокурора вдалося налагодити стосунки з Трампом.

Також повідомляється, що Розенштейн давно запланував піти зі своєї посади, але чекав остаточного звіту комісії Мюллера на прохання свого керівника генпрокурора Вільяма Барра.

Нагадаємо, генпрокурор США Вільям Барр проти дачі свідчень Юридичному комітету Палати представників на закритому засіданні, присвяченому фрагментам, видаленим з оприлюдненої версії доповіді за підсумками "російського розслідування", яким керував спецпрокурор Роберт Мюллер.