ua en ru

У США вшанували пам'ять українців, які загинули у терактах 11 вересня

У США вшанували пам'ять українців, які загинули у терактах 11 вересня Фото: у США вшанували пам'ять українців, які загинули у терактах 11 вересня (twitter.com/UKRinUN)

Серед загиблих було не менше 12 українців

Постійне представництво України при ООН вшанувало пам'ять жертв терактів 11 вересня 2001 року, в результаті яких загинули 2977 осіб. Про це повідомляється на сторінці представництва в Twitter.

"Сьогодні в солідарності з американським народом ми вшановуємо пам'ять жертв жахливих атак 11 вересня. Серед загиблих було не менше 12 українців", - йдеться в повідомленні.

У США вшанували пам'ять українців, які загинули у терактах 11 вересня

Відзначимо, 11 вересня 2001 року 19 терористів з угруповання "Аль-Каїда" захопили у США чотири пасажирські авіалайнери. Два з них вони направили на вежі Всесвітнього торгового центру - найвищі на той момент будівлі в Нью-Йорку. Третій літак терористи направили на будівлю Пентагону у передмісті Вашингтона, четвертий також прямував у бік американської столиці, однак розбився недалеко від міста Шанксвілл в штаті Пенсільванія.

Нагадаємо, Трамп продовжив введений після терактів 11 вересня надзвичайний стан.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Нью-Йорку під Всесвітнім торговим центром, який був зруйнований терактами 11 вересня 2001 року, знову відкрили станцію метро.