ua en ru

Трамп продовжив введений після терактів 11 вересня надзвичайний стан

Трамп продовжив введений після терактів 11 вересня надзвичайний стан Фото: Дональд Трамп (flickr.com/Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Режим надзвичайного стану в США триває вже 17 років

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на один рік режим надзвичайного стану, введений після терактів 11 вересня 2001 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

Повідомляється, що згідно з законом про національну безпеку США Трамп ще на рік продовжив режим надзвичайного стану, який був введений в 2001 році через три дні після терактів. В указі рішення президента пояснюється тим, що на сьогодні зберігається терористична ситуація щодо Сполучених Штатів.

"Оскільки терористична загроза зберігається, режим НС, оголошений 14 вересня 2001 року, а також повноваження влади, запроваджені для вирішення проблеми, повинні продовжувати діяти після 14 вересня 2018 року", - йдеться в заяві.

Відзначимо, 11 вересня 2001 року в США стався найбільший теракт в сучасній історії. Два пасажирські літаки врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, ще один впав на будівлю Пентагону, і ще один розбився в околицях міста Шанксвілл, штат Пенсільванія. В результаті загинули близько трьох тисяч чоловік, не рахуючи 19 терористів, ще більше чотирьох тисяч отримали поранення.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Нью-Йорку під Всесвітнім торговим центром, який був зруйнований терактами 11 вересня 2001 року, знову відкрили станцію метро.

Одним з організаторів терактів 11 вересня був засновник терористичної організації "Аль-Каїда" Усама бен Ладен. Він був ліквідований американськими спецслужбами за допомогою безпілотного літака в особняку в передмісті Ісламабаду в 2011 році.