ua en ru

США планують виділити на боротьбу зі зміною клімату сотні мільярдів доларів

США планують виділити на боротьбу зі зміною клімату сотні мільярдів доларів Фото: Білий дім хоче виділити на проблеми клімату від 500 мільярдів (GettyImages)

Білий дім веде переговори з Конгресом США про виділення коштів на програму по боротьбі зі зміною клімату. На проблеми клімату адміністрація Джо Байдена хоче виділити від 500 до 555 мільярдів доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Джерела, знайомі з ходом переговорів, повідомили виданню, що рішення потрібно прийняти до саміту з клімату Глазго, який відвідає президент США Джо Байден. Це посилить позицію США на саміті з приводу того, що країни повинні робити все можливе для скорочення викидів.

Також наголошується, що прийняття програми про клімат дозволить США скоротити в цьому десятилітті викиди, що призводять до глобального потепління, від 50 до 52% в порівнянні з Рівнями 2005 року.

Високопоставлений чиновник адміністрації президента США повідомив, що поки переговори проходять успішно.

"Ми продовжуємо взаємодіяти з Конгресом на цю неймовірно важливу тему і бачимо, що м'яч рухається вперед. Ми відчуваємо, що розмови прискорюються в правильному напрямку", - сказав він.

Представник Демократичної партії США Джаред Хаффман повідомив, що для США важливо показати приклад іншим країнам і зараз все залежить від переговорів.

"Ми повинні зуміти переконати інші країни, що США йдуть правильним шляхом. Те, наскільки ми можемо надати цю гарантію, буде залежати від цих переговорів у Конгресі", - сказав він.