ua en ru

США планують прибрати частину Patriot з країн Близького Сходу, - WSJ

США планують прибрати частину Patriot з країн Близького Сходу, - WSJ Фото: Patriot (flickr.com)

США мають намір вивезти комплекси протиракетної оборони з Йорданії, Бахрейну і Кувейту

США мають намір вивезти комплекси протиракетної оборони Patriot з низки країн Близького Сходу. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед високопоставлених військових.

Повідомляється, що мова йде про чотири комплекси Patriot. Два з них розміщені в Кувейті, ще по одному - в Бахрейні та Йорданії. Газета повідомляє, що наказ про їх виведення з регіону віддав глава Пентагону Джеймс Меттіс. Зокрема, рішення про виведення чотирьох Patriot, які використовувалися не тільки для охорони американських баз, але і для захисту країн-союзників Вашингтона, було прийнято на тлі загострення відносин між США та Іраном.

Крім того, джерела WSJ підкреслили, що комплекси планують вивезти звідти в наступному місяці. Військові зазначили, що це можна вважати ознакою того, що увага США пішло від тривалих конфліктів в Афганістані та на Близькому Сході до погроз від Росії і Китаю. При цьому в регіоні залишаться декілька належать США комплексів Patriot, проте невідомо їх точна кількість.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройними силами США в Європі Кертіс Скапаротти закликав країни НАТО озброїтися ракетними комплексами Patriot.