ua en ru

США планують провести другий за тиждень пуск балістичної ракети

США планують провести другий за тиждень пуск балістичної ракети Фото: ядерна ракета Minuteman III

Пуск буде проведено з того ж майданчику, що й минулого разу 3 травня

У середу, 3 травня 2017 року, Військово-повітряні сили США мають намір провести новий випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Minuteman III. Про це з посиланням на трьох американських чиновників повідомляє Fox News.

Зазначено, що черговий пуск стане відповіддю на "серію викличних дій із боку північнокорейського режиму". Водночас співрозмовники телеканалу стверджують, що випробування було заплановано давно. Пуск буде проведено з того ж майданчику, що й минулого разу, - каліфорнійської бази Вандерберг, уточнили джерела.

Нагадаємо, попередній випробувальний пуск Minuteman III був здійснений 26 квітня. Ракета пролетіла 4200 миль (6,8 тис. км), вразивши ціль на полігоні Кваджалейн на Маршаллових островах у Тихому океані. У ВПС США заявили, що метою експлуатаційних випробувань було продемонструвати ядерний потенціал країни.

Минулого тижня США також почали доставку обладнання для протиракетного комплексу THAAD на місце його розгортання в Південній Кореї. У Сеулі повідомили, що комплекс буде приведений у бойову готовність до кінця року.