ua en ru

США провели випробування міжконтинентальної ракети Minuteman III

США провели випробування міжконтинентальної ракети Minuteman III Фото: запуск ракети

Міжконтинентальна ракета Minuteman III здатна нести ядерні боєголовки

На американській базі ВПС Ванденберг, штат Каліфорнія, військові провели випробування міжконтинентальної ракети Minuteman III, здатної нести ядерні боєголовки. Про це повідомляє Foxbusiness.

"Тестовий запуск, подібний цьому, має життєво важливе значення для перевірки ефективності та готовності наших оперативних ядерних систем, тому важливо, щоб вони були успішними", - заявив полковник Джон Мосс.

Згідно з інформацією видання, запуск відправив Minuteman III на відстань близько 4 200 миль (6759 км) в напрямку випробувального полігону на Маршаллових островах.

Minuteman III - міжконтинентальна балістична ракета, здатна нести ядерні боєголовки. Вона була побудована в 1970-х роках, і тоді кожна така ракета коштувала 7 млн доларів або більше 40 мільйонів доларів у перерахунку на сучасний курс. З початку виробничого циклу, ВПС модернізували Minuteman III, включаючи сучасні системи прицілювання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розгорнуто систему протиракетної оборони (THAAD) у Південній Кореї до кінця 2017 року. Фрагменти системи ПРО вже доставлені в повіт Сонджу, на південь від Сеула.