ua en ru

США планують до 2020 року розробити заміну російським ракетним двигунам

США планують до 2020 року розробити заміну російським ракетним двигунам Фото: США інвестують до 536 млн доларів в розробку власного ракетного двигуна AR1

Пентагон хоче припинити закуповувати РД-180, які використовуються в американських ракетах-носіях

Військово-повітряні сили США планують інвестувати до 536 млн доларів в розробку ракетного двигуна AR1 компанією Aerojet Rocketdyne і 202 млн доларів в ракету Vulcan компанії United Launch Alliance, щоб більше не залежати від російського ракетного двигуна РД-180. Про це йдеться в повідомленні Пентагону від 29 лютого, передає Space News.

Ці інвестиції - це одні з головних пріоритетів ВПС США на 2016 рік.

Після кримської кризи 2014 року Конгрес доручив Міністерству оборони до кінця 2019 року розробити внутрішні рухові системи, які дозволили б ВПС США припинити закуповувати ракетні двигуни російського виробництва РД-180, що використовуються в ракетах-носіях Atlas V.

Передбачається, що не пізніше 31 грудня 2019 року Aerojet Rocketdyne створить силову установку AR-1, яка замінить в США РД-180, а United Launch Services - ракету Vulcan.

Нагадаємо, раніше голова відділу закупівель, технології та логістики Пентагону Френк Кендалл повідомив, що санкції, накладені на Росію США, не стосуються російських ракетних двигунів РД-180, які використовуються в ракетах-носіях Atlas V.