ua en ru

США планує посилити санкції проти КНДР

США планує посилити санкції проти КНДР Фото: США намагається впливати на ядерну програму КНДР

Ядерна програма КНДР є "серйозною загрозою національній безпеці і вищим пріоритетом зовнішньої політики" США

США планує посилити санкції відносно Північної Кореї для того, щоб Пхеньян відмовився від своєї ядерної програми. Про це йдеться в спільній заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, міністра оборони Джеймса Мэттиса і директора національної розвідки Дена Коутса, яке опубліковано на сайті Держдепартаменту США.

"Минулі зусилля не змогли зупинити програму Північної Кореї з випробування ядерних балістичних ракет. З кожною такою провокацією КНДР ставить під загрозу стабільність в північно-східній Азії і являє собою зростаючу загрозу для наших союзників і для США", - наголошується в документі.

Крім цього, автори заяви також підкреслили, що ядерна програма КНДР є "серйозною загрозою національної безпеки і вищим пріоритетом зовнішньої політики Сполучених Штатів.

"США прагнуть до стабільності і хочуть домогтися ядерного роззброєння КНДР мирним шляхом. Ми як і раніше відкриті для переговорів для досягнення цієї мети", - наголошується в документі.

При цьому автори заяви відзначають, що "готові захищати себе і наших союзників".

Таким чином, згідно з документом, для того, щоб зберегти стабільність і процвітання в регіоні, США будуть підтримувати тісну координацію і співпрацю із союзниками, особливо з Республікою Корея і Японією.

Нагадаємо, США розгорнуто комплекс в Південній Кореї до кінця 2017 року.