ua en ru

США пережили найгіршу кризу ринку житлової нерухомості в своїй історії, - експерт

США пережили найгіршу кризу ринку житлової нерухомості в своїй історії. Про це в інтерв'ю "Росії 24" заявив професор Єльського університету, автор індексу цін на житло S&Р Case/Shiller Роберт Шиллер.

"Треба сказати, що це була найгірша криза ринку житлової нерухомості в історії США. Не можна знати, коли він завершиться повністю. Він наніс велику утрату. Це на зразок простудного захворювання: не можна точно передбачити, як ви себе відчуватимете через тиждень або два", - сказав Шиллер.

Він додав: "Можливо, ринок розвернеться до зростання. Не виключено, що це і є поворотний момент, але мені здається, що зараз у людей дуже багато ентузіазму. Іноді, за повідомленнями в ЗМІ в США, здається, що всі вже вирішили, що це і є поворотний момент для ринку. Я думаю, що не потрібно поспішати. Потрібно почекати, і тоді ми побачимо, що ж насправді все це означає".

"Я думаю, що великі міхури на ринках і їх лопання - це достатньо рідкісні явища. У нас був найбільший міхур в історії ринку житлової нерухомості США на початку цього століття. Тепер, я думаю, може пройти ще 50 років. Хто знає! Я не думаю, що повторення кризи може відбутися скоро, відразу після всіх реформ і невпевненості, яку він викликав", - сказав експерт.

Читайте також: Загальна вартість житла в США в 2012 р. виросте на 6%, - аналітики