ua en ru

США передали Збройним силам України прилади нічного бачення на 5,8 мільйона доларів

США передали Збройним силам України прилади нічного бачення на 5,8 мільйона доларів Фото: Марі Йованович, надзвичайний і повноважний посол США в Україні (РБК-Україна)

Всього було передано 2,5 тис. одиниць обладнання

Уряд США передав Збройним силам України (ЗСУ) 2,5 тис. приладів нічного бачення на загальну суму 5,8 мільйона доларів. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" з церемонії передачі обладнання.

Зокрема, як повідомляє управління зв'язків з громадськістю ВСУ, все обладнання було передано українській стороні абсолютно безкоштовно за програмою підтримки безпеки в Україні.

"Це обладнання надане українській стороні безоплатно, у відповідності з програмою сприяння безпеки в Україні, що здійснюється за підтримки уряду США. Прилади нічного бачення передані на озброєння Збройних сил України, яке надалі здійснить розподіл цього обладнання в бойові частини", - йдеться в заяві ВСУ.

У церемонії взяли участь керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко і посол США в Україні Марі Йованович.

Ще на початку лютого заступник міністра оборони України Олег Шевчук в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" заявив, що за чотири роки ЗСУ отримали міжнародної технічної та гуманітарної допомоги майже на 247 мільйонів доларів.

"Насамперед, це радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби різних типів, безпілотні літальні апарати, автомобілі на базі HMMWV і Toyota Land Cruiser різних типів, радіостанції Harris Falcon III, прилади нічного бачення, польовий госпіталь EMEDS, речове, продовольче, медичне майно та обладнання", – сказав Шевчук.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на ремонт і будівництво військових об'єктів Збройних сил України Міністерство оборони виділить в 2018 році понад 4 млрд гривень.

З 2014 року на Донеччині триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримку сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські "добровольці". За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 300 осіб.