ua en ru

США перекинули два винищувачі F-22 на базу в Чорноморському регіоні

США перекинули два винищувачі F-22 на базу в Чорноморському регіоні Фото: американські винищувачі вилетіли на румунську авіабазу

Вашингтон посилює військову підтримку східноєвропейських союзників НАТО

Два найсучасніші американські винищувачі F-22 у понеділок, 25 квітня, вперше вилетіли на румунську авіабазу в регіон Чорного моря у рамках посилення Вашингтоном військової підтримки східноєвропейських союзників НАТО, що стикаються з агресією з боку Росії. Про це повідомили представники американського командування в Європі, передає Reuters.

Літак дозаправки KC-135 вилетів з двома винищувачами F-22 Raptor з Великобританії на румунську авіабазу Михайло Когелнічану у Чорному морі.


"Ми сьогодні тут, щоб продемонструвати нашу здатність перекинути F-22 у будь-яке необхідне місце - в НАТО чи по всій Європі", - повідомив командир ескадрильї Даніель Легоскі.

Агентство нагадало, що у 2014 році американський президент Барак Обама пообіцяв зміцнити оборону членів НАТО у Східній Європі, стурбованих анексією Росією Кримського півострова, а також підтримкою РФ проросійських сил на сході України.

Повідомляється, що американські винищувачі F-22 практично невидимі для радарів і настільки досконалі, що Конгрес США заборонив продавати їх за кордон. Американські ВПС розгорнули 12 з них на британській базі у східній частині Англії.

Нагадаємо, у ході виступу в Ганновері (Німеччина) президент США Барак Обама заявив, що російська агресія в Україні "нервує" союзників НАТО у Східній Європі.