ua en ru

США оцінили збиток, нанесений цунамі в Каліфорнії, в більш ніж 40 млн дол

Збиток від цунамі, що утворилося після потужного землетрусу в Японії і досягло у минулу суботу західного узбережжя США, оцінюється американськими властями в більш ніж 40 млн дол. Відповідну оцінку наслідків цунамі представив секретар Агентства з надзвичайних ситуацій США Майк Дейтон, передає BBC з посиланням на Assosiated Press.
За його словами, в результаті цунамі в бухті каліфорнійського міста Санта-Круз затонуло 18 суден, близько 100 - виведені з ладу.
Нагадаємо, в Японії 11 березня відбулася серія потужних підземних поштовхів, магнітуда найсильнішого землетрусу склала 8,9 (за даними Геологічної служби США, USGS). Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, в 130 км на схід від м.Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталося і декілька могутніх повторних підземних поштовхів. Влада Японії підтвердила загибель 5 тис. чоловік в результаті землетрусу і цунамі. При цьому необхідно підкреслити, що навіть ця цифра не є остаточною. Цунамі значно меншої сили досягло західного узбережжя США, викликавши там локальні руйнування.