ua en ru

США відправили два літаки для евакуації своїх громадян з Ємену

Влада США спрямували в Ємен два літаки для евакуації своїх громадян з цієї країни.

Раніше Державний департамент США закликав усіх американців, що перебувають у Ємені, негайно покинути його територію у зв'язку з загрозою теракту. Весь допоміжний персонал, який перебуває на держслужбі, також одержав розпорядження виїхати, передає CNN.

"У відповідь на вимогу Держдепартаменту США сьогодні вранці американські повітряні сили вивезли співробітників зі столиці Ємену Сани в рамках скорочення чисельності працівників підрозділів екстреного реагування", - заявив прес-секретар Пентагону Джордж Літтл.

Він також підкреслив, що персонал Міністерства оборони США все ще знаходиться в Ємені, щоб надавати підтримку Держдепартаменту і контролювати питання безпеки.

Міністерство закордонних справ Великобританії також підтвердило, що тимчасово відкликало всіх працівників британського посольства і має намір залишити його закритим до тих пір, поки його співробітники не зможуть повернутися.

Вимогу Держдепу про евакуації було висунуто після "перехоплення" спецслужбами розмови між двома високопоставленими членами терористичної організації "Аль-Кайєда", пишуть американські ЗМІ.
Раніше повідомлялося, що посольства США в ряді країн Близького Сходу, включаючи дипмісію в Ємені, будуть закриті аж до 10 серпня 2013 р. через загрозу терактів.

Рекомендація Держдепу утриматися від туристичних поїздок в окремі країни Близького Сходу для громадян США залишається в силі до кінця серпня.