ua en ru

США звільнили від мита вироблені у Китаї Apple Watch і AirPods, - WSJ

США звільнили від мита вироблені у Китаї Apple Watch і AirPods, - WSJ Ілюстративне фото (apple.com)

Мито на нові моделі Apple Watch і AirPods повинно було вирости зі 115 до 126 доларів

Американський уряд на тлі введення нових зборів на китайську продукцію звільнило компанію Apple від мит ​​на вироблені в Китаї "розумні" годинники Apple Watch і бездротові навушники AirPods. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Відзначається, що раніше керівництво Apple попередило адміністрацію президента США Дональда Трампа про те, що новий етап введення мит може спричинити серйозні збитки компанії, так як більша частина її гаджетів виробляється у Китаї.

Зазначено, що після набуття чинності обмежувальних заходів на китайський імпорт мито на нові моделі Apple Watch і AirPods повинно було вирости з 115 до 126 доларів. У компанії заявили, що це призведе до зростання вартості продукції Apple.

Нагадаємо, Трамп у відповідь на прохання Apple не вводити мита проти Китаю запропонував компанії перенести своє виробництво із КНР у США. "Ціна на (продукцію) Apple може вирости через величезні мит, якими ми можемо обкласти Китай - але є просте рішення, у якому були б нульові податки і справжні податкові стимули. Виробляйте свої товари в США, а не в Китаї", - заявив американський лідер.

Як писало РБК-Україна, президент США Дональд Трамп оголосив про введення з 24 вересня 2018 року 10-ти відсоткових мит на імпортовані з Китаю товари на суму в 200 млрд доларів.