ua en ru

США оштрафували Deutsche Bank на 70 млн доларів

США оштрафували Deutsche Bank на 70 млн доларів Фото: США оштрафували Deutsche Bank за маніпуляції (flickr.com Deutsche Bank)

Банк звинуватили в маніпуляціях з процентною ставкою

Deutsche Bank AG погодився заплатити 70 млн доларів для врегулювання вимог регулюючого органу США. Про це повідомляє Bloomberg.

Як повідомляється, протягом багатьох років трейдери Deutsche Bank Securities прагнули встановити ISDAfix на користь позицій фірм по опціонах з грошовими коштами за відсотковими свопами. До такого висновку прийшла Комісія з ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США.

Слідчі комісії заявили, що співробітники банку спробували направити курс з допомогою пари стратегій і що зловживання сталися з 2007 року по травень 2012 року.

Співробітники банку, як стверджується, знали і навіть обговорювали, що вони порушують закон. У якийсь момент трейдер поділився з брокером, що "багатьом люди насправді загрожує тюремне ув'язнення, якщо уряд коли-небудь їх зловить".

Незважаючи на таємну роль, ISDAfix відіграє важливу роль на глобальних фінансових ринках, допомагаючи визначати вартість трильйонів доларів процентних свопів і інших інструментів. Коливання еталона допомагають визначити ефективність структурованих нот, куплених багатими людьми, і суми, що деякі держави платять пенсійні ануїтети.

"На наших ринках немає місця для маніпуляцій", - написав у заяві директор по контролю за виконанням CFTC Джеймс Макдональд. Ми будемо продовжувати наполегливо працювати, щоб викорінити їх, де б ми їх не знайшли".

Deutsche Bank Securities, дочірня компанія франкфуртської фірми, погодилася зі скаргою агентства, не визнаючи або заперечуючи правопорушення.

"Ми тісно співпрацюємо з розслідуванням CFTC і доклали значних зусиль для виправлення контрольних заходів", - йдеться в заяві Deutsche Bank.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Deutsche Bank може заплатити 170 млн доларів компенсації інвесторам за маніпулювання міжбанківської процентної ставкою (EURIBOR).