ua en ru

США опублікували відео військових навчань біля берегів Південної Кореї

США опублікували відео військових навчань біля берегів Південної Кореї Фото: американський авіаносець (flickr.com/navcent)

Вперше біля берегів Південної Кореї проходять навчання з трьома американськими авіаносцями

Біля узбережжя Південної Кореї стартували військові навчання за участю трьох авіаносців Військово-морських сил США. Відповідне відео опубліковано на YouTube-каналі американських ВМС.

Як повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, авіаносці Ronald Reagan, Theodore Roosevelt та Nimitz прибули на навчання в супроводі ударних груп 12 листопада. Також повідомляється, що навчання за участю відразу трьох американських авіаносців проходять вперше в історії Південної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США і Південна Корея проведуть спільні навчання у відповідь на ядерні провокації КНДР. У Пентагоні заявили, що в навчаннях візьмуть участь понад 20 військових кораблів, які сформують три авіаносні групи. У ході спільних навчань США і Південна Корея будуть відпрацьовувати повітряні операції та артилерійські удари, а також супровід авіаносців з метою перевірки їхньої здатності спільно проводити такі операції.