ua en ru

США і Південна Корея проведуть спільні навчання у відповідь на ядерні провокації КНДР

США і Південна Корея проведуть спільні навчання у відповідь на ядерні провокації КНДР Фото: американський есмінець (flickr.com Official U. S. Navy Page)

Південна Корея візьме участь у військових маневрах ударних авіаносних груп США

Кораблі Військово-морських сил Південної Кореї візьмуть участь у військових маневрах ударних авіаносних груп Сполучених Штатів Америки біля берегів Корейського півострова. Про це повідомляє Reuters.

Представник південнокорейського військового командування заявив, що в Японське море будуть спрямовані сім кораблів - три есмінця і чотири судна супроводу.

У Пентагоні заявили, що в навчаннях візьмуть участь понад 20 військових кораблів, які сформують три авіаносні групи. До узбережжя півострова були перекинуті три атомні авіаносці.

Зазначено, що в ході спільних навчань США і Південна Корея будуть відпрацьовувати повітряні операції і артилерійські удари, а також супровід авіаносців з метою перевірки їх здатності спільно проводити такі операції.

Крім того, Сеул стверджує, що навчання є відповіддю на "ядерні та ракетні провокації КНДР".

Нагадаємо, на початку листопада влада Південної Кореї наклали санкції ще 18 громадян Північної Кореї напередодні візиту президента США Дональда Трампа.