ua en ru

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі Фото: відкриття посольства США в Єрусалимі (twitter.com-mirimquin)

Церемонія відкриття посольства США в Єрусалимі проходить сьогодні

США сьогодні, 14 травня 2018 року, офіційно відкрили посольство в Єрусалимі (Ізраїль). Про це повідомляє AFP в Twitter.

"США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі", - йдеться в повідомленні.

У церемонії відкриття посольства США в Єрусалимі взяла участь дочка президента США Іванка Трамп.

"Сполучені Штати стоять разом з Ізраїлем, тому що разом ми віримо в свободу", - заявив у ході церемонії відкриття посольства старший радник Білого дому і зять Трампа Джаред Кушнер.

Коли президент Трамп дає обіцянку, він тримає її. Сьогодні також демонструється лідерство США. Перемістивши наше посольство в Єрусалим, ми знову показали світу, що Сполученим Штатам можна довіряти. Ми стоїмо разом з нашими друзями і нашими союзниками, і, перш за все, ми показали, що Сполучені Штати Америки зроблять все правильно", - цитує Reuters слова Кушнера на церемонії відкриття посольства.

Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю 6 грудня 2017 року і оголосив про намір перенести в це місто американське посольство з Тель-Авіва.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що відкриттям посольства в Єрусалимі США прагнуть досягти міцного миру.

Відзначимо, в грудні минулого року Трамп повідомив президенту Палестинської національної адміністрації Махмуду Аббасу про намір перенести посольство США в Ізраїлі в Єрусалим з Тель-Авіва. Пізніше віце-президент США Майк Пенс повідомляв, що американське посольство переїде з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 року. Разом з тим, вже в лютому 2018 року в США повідомили, що посольство США в Єрусалимі можуть відкрити вже в травні.

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявляв, що не менше шести країн готуються перенести свої посольства в Ізраїлі в Єрусалим.