ua en ru

США схвалили додаткові 150 млн доларів військової допомоги Україні

США схвалили додаткові 150 млн доларів військової допомоги Україні Фото: Конгрес США схвалив 150 млн доларів для України (wikimedia.org GFDL)
Автор: РБК-Украина

Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні. Вони підуть на поліпшення ситуації у сфері безпеки.

Про це на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, передає посольство США.

За її словами, Україна в 2021 році зробила значний прогрес у здійсненні реформ. А Збройні сили стали більш боєздатними і професійними. Вона також відзначила підготовку українських військових іноземними інструкторами в Яворові, але це "лише частина допомоги у сфері безпеки на 2 млрд доларів, які США надали з 2014 року".

"Адміністрація Байдена продовжує і підсилює цю підтримку. У березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 млн доларів, який включає фінансування, військову підготовку, обладнання та консультативну допомогу. В цьому фінансовому році Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні", - підкреслила Квін.