ua en ru

США звинуватили Росію в авіаударі по табору сирійської армії

США звинуватили Росію в авіаударі по табору сирійської армії Фото: Сирія

Раніше влада Сирії звинуватила коаліцію в тому, що трапилося

Влада США впевнені в тому, що відповідальність за ракетний удар по табору сирійської армії, провину за який влада Сирії поклала на західну коаліцію, лежить на Росії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого американського військового чиновника.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, категорично відкинув звинувачення сирійського уряду в тому, що військові літаки коаліції на чолі з США в неділю ввечері завдали удару по табору в провінції Дайр Ез-Заур на сході Сирії, в результаті якого три солдати загинули і ще тринадцять були поранені.

Раніше моніторингова група повідомила, що в результаті авіаудару, виконаного імовірно коаліцією країн на чолі з США в сирійській провінції Дайр Ез-Заур, велика частина якої контролюється бойовиками "Ісламської держави" (ІДІЛ), загинули четверо сирійських військових.

Провінція Дайр Ез-Заур з'єднує фактичну столицю "Ісламської держави" Ер-Ракку з підконтрольною групі територією в Іраку, а нафтові родовища провінції є основним джерелом доходу екстремістів.

Нагадаємо, AFP повідомляло, що коаліція по боротьбі з "Ісламським державою" помилково завдала авіаудару по базі сирійської урядової армії.