ua en ru

США звинуватили РФ у приховуванні порушень санкцій проти КНДР

США звинуватили РФ у приховуванні порушень санкцій проти КНДР Ілюстративне фото (pixabay.com)

Зі сторони РФ був тиск на незалежних спостерігачів

Посол США в ООН Ніккі Хейлі, заявила, що РФ намагалась приховувати порушення санкцій ООН проти Північної Кореї після того, як Москвою були спроби внесення змін до незалежного звіту про порушення санкцій. Про це повідомляє Reuters.

У представленому звісті минулого місяця в Комітеті санкцій против КНДР Радбезу ООН наголошується, що Пхеньян не припинив свої ядерні й ракетні програми, а також порушує санкції США стосовно експорту.

Дипломати повідомили, що з боку РФ був тиск на незалежних спостерігачів, аби внести поправки у доповідь.

Радбез ООН, який складається з 15 членів, повинен погодити на основі консенсусу публікацію доповіді, а США виступають проти оприлюднення зміненого документа.

Хейлі заявила, що РФ не має права редагувати та перешкоджати роботі незалежним доповідям ООН стостовно санкцій против Північної Кореї.

"Повна імплементація резолюцій Ради Безпеки ООН залишається обов'язковою для усіх держав-членів, включно з Росією", - заявила Хейлі.

Також видання повідомляє, що одне з джерел заявило, що у зміненому документі було вилучено кілька посилань на росіян, яких звинувачують у порушені санкцій проти КНДР.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Кім Чен Ин збирається в Росію на зустріч з Путіним. Лідер Північної Кореї має намір обговорити з Путіним стратегію і перспективу співпраці двох країн.