ua en ru

США обговорили з РФ зближення Су-24 з американським есмінцем

США обговорили з РФ зближення Су-24 з американським есмінцем Фото: США довели до відома російської влади стурбованість прольотом Су-24 над есмінцем

Офіційний представник Білого дому також не виключив можливість телефонної розмови між президентами двох країн

Сполучені Штати Америки обговорили з російською владою вчорашнє зближення російських Су-24 з американським есмінцем у Балтійському морі. Про це повідомив офіційний представник Білого дому Джош Ернест під час брифінгу в четвер, 14 квітня.

З його слів, зазвичай в таких випадках позицію США доводить до Москви військовий аташе посольства США.


"Можу сказати, що це спілкування відбулося. Ми будемо домагатися врегулювання розбіжностей через встановлені військові канали. Це найбільш ефективний і часто використовуваний канал з таких питань", - сказав Ернест.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи відбудеться телефонна розмова президентів Росії і США, представник Білого дому сказав, що це цілком можливо.

"Я б не виключав розмови президентів. Але якщо вона відбудеться, то не як пряма відповідь на цей інцидент. Ми повідомимо, якщо буде запланований якийсь дзвінок президента (Обами - Ред.)", - зазначив Джош Ернест.

Нагадаємо, раніше офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що те, що російські бомбардувальники Су-24 і бойовий вертоліт за минулі кілька днів дуже близько пролітали поруч з американським есмінцем "Дональд Кук",не сумісно з професійними військовими нормами.