ua en ru

США виявили 4 російські літаки-розвідники

США виявили 4 російські літаки-розвідники Ілюстративне фото (flickr.com/idfonline)

Літаки були помічені біля берегів Аляски

Сполучені Штати Америки заявили про виявлення чотири російських літаків-розвідників біля берегів Аляски. Про це повідомило Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) у Twitter.

Зазначається, що Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки виявило чотири літаки-розвідники біля американського штату Аляска.

"NORAD ідентифікувало дві групи з двох російських розвідувальних літаків, які увійшли у зону ідентифікації повітряної оборони Аляски. Російські літаки перебували у міжнародному повітряному просторі і не порушували суверенний повітряний простір США чи Канади" - йдеться у повідомленні.

США виявили 4 російські літаки-розвідники

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що два винищувачі F-22 Військово-повітряних сил США 11 вересня перехопили і супроводили два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 недалеко від узбережжя Аляски. Інцидент стався о 22:00 за місцевим часом 11 вересня (05:00 12 вересня за київським часом).

Крім того, у четвер, 20 вересня, ВПС Франції і Великобританії підняли в повітря винищувачі для перехоплення військових літаків РФ, що пролітали над Північним морем. Літаки РФ не виходили на зв'язок з представниками Британії, що робило їх "небезпечними для всієї іншої авіації".