ua en ru

Винищувачі США перехопили два бомбардувальники РФ поблизу Аляски

Винищувачі США перехопили два бомбардувальники РФ поблизу Аляски Фото: Ту-95 (wikimedia.org)

Зокрема, американські винищувачі перехопили 2 російські бомбардувальники Ту-95

Два винищувачі F-22 Військово-повітряних сил США 11 вересня перехопили і супроводили два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 недалеко від узбережжя Аляски. Про це повідомляє прес-служба Об'єднаного командування Повітряно-коcмічної оборони Північної Америки (NORAD).

Згідно з інформацією відомства, інцидент стався о 22:00 за місцевим часом 11 вересня (05:00 12 вересня за київським часом). Відзначимо, що заяву прес-служба опублікувала в п'ятницю вдень.

Нагадаємо, 1 вересня винищувачі Повітряних сил самооборони Японії супроводили російські літаки. Повідомлялося, що чотири винищувачі піднялися у повітря у відповідь на політ двох протичовнових літаків Ту-142 і одного бомбардувальника Су-24 над акваторією Японського моря.

У кінці серпня два винищувачі Eurofighter Typhoon Військово-повітряних сил Великобританії перехопили над Чорним морем російські літаки Ан-26 і Бе-12.

Як раніше писало РБК-Україна, в квітні 2017 року Міністерство оборони США заявило, що російські військові літаки кілька разів пролетіли вздовж американського штату Аляска і території Канади, спонукаючи північноамериканські сили протиповітряної оборони стежити за їх маневрами вперше з 2015 року.