ua en ru

США стурбовані збільшенням чисельності військових РФ в прикордонних з Україною районах

Сполучені Штати висловили занепокоєння з приводу збільшення чисельності російських військових і закликали Москву вивести свої збройні сили з прикордонних з Україною районів.

Сполучені Штати висловили занепокоєння з приводу збільшення чисельності російських військових і закликали Москву вивести свої збройні сили з прикордонних з Україною районів. Посилення контингенту російських військ на кордоні з Україною призвело до того, що їхня чисельність в даний час складає вже близько 40 тис. осіб, повідомляє Reuters з посиланням на американські джерела. Оцінки різняться від 35 до 40 тис. осіб, що, тим не менш, вище, ніж цифра, яку називали на початку цього тижня американські та європейські джерела, близькі до офіційної звітності - 30 тис. осіб.

Нарощування військової могутності пробуджує побоювання, що Росія знову готує вторгнення в Україну, друге після приєднання Криму.

"Можливість ще одного російського вторгнення цілком реальна", - сказав співробітник американської розвідки, заява якого йде цілком в руслі висловлювань членів кабінету Барака Обами.

Раніше в.о. голови МЗС України Андрій Дещиця заявив в інтерв'ю телеканалу ABC, що вірогідність війни з Росією зросла. Київ стурбований "стягуванням російських військ до східних кордонів України", підкреслив він.