ua en ru

У США стурбовані планами Росії збільшити кількість ядерного арсеналу

У США стурбовані планами Росії збільшити кількість ядерного арсеналу Фото: Джон Керрі

США і ЄС не хочуть повернення до статусу часів "холодної війни

Державний секретар соеденения штатів Америки (США) Джон Керрі стурбований планами Росії додати в свій ядерний арсенал 40 міжконтинентальних балістичних ракет. Про це йдеться на сайті посольства США в Україні.

"Починаючи з дев'яностих років ми організували масштабну співпрацю з СНВ в справі знищення ядерної зброї, що знаходилась на території колишнього Радянського Союзу. Ніхто не хоче повернення до статусу часів" холодної війни ", - сказав держсекретар.

У той же час він повідомив, що міністр закордонних справ Росії Лавров запевнив, що Росія дотримується Мінських угод.

"Але ми бачимо, як вони підтримують сепаратистів. Дотримання угод - це шлях вперед. Якщо цього не станеться, якщо Президент Путін вирішить грати подвійну гру і продовжить дозволяти сепаратистам просуватися вперед, то, очевидно, що це буде черговим викликом для нас", - зазначив Керрі.

Він також підкреслив, що США спільно з ЄС рухається в бік пом'якшення санкцій щодо Росії, але все залежить від реалізації Мінських угод Кремлем.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Володимир Путін заявив, що на озброєння армії Російської Федерації в 2015 році будуть поставлені більше 40 міжконтинентальних балістичних ракет.