ua en ru

США не потрібно переконувати, що події в Україні - не внутрішній конфлікт, а війна, - Грицак

США не потрібно переконувати, що події в Україні - не внутрішній конфлікт, а війна, - Грицак Фото: Василь Грицак

В умовах триваючої агресії СБУ була змушена розширити свої функції, перетворившись у "воюючу спецслужбу"

США не потрібно переконувати, що події в Україні є не внутрішнім конфліктом, а війною. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак в рамках зустрічі з представниками Конгресу США, повідомляє прес-служба СБУ.

Так, у рамках зустрічі з представниками Конгресу США на чолі з головою Комітету національної безпеки Палати представників Конгресу США Майклом МакКолом, Грицак заявив, що США - одна з небагатьох країн, яку не потрібно переконувати в тому, що події в Україні - не внутрішній конфлікт, а війна.

Грицак також додав, що в умовах триваючої агресії СБУ була змушена розширити свої функції, перетворившись у "воюючу спецслужбу", співробітники якої на постійній основі перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

У свою чергу, американська сторона заявила про підтримку України. Конгресмени також повідомили, що продовжують виступати за територіальну цілісність України, наполягаючи на збільшенні фінансової допомоги для України.

Крім того, учасники зустрічі обговорили перспективи зміцнення співробітництва у питаннях протидії тероризму та боротьби з кіберзагрозами зі сторони РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у масштабній атаці вірусу-здирника WannaCryptor, яка вразила десятки тисяч комп'ютерів в майже 100 країнах світу, помічений слід кібергрупи, пов'язаної з Росією.