ua en ru

У масштабній хакерській атаці може бути замішана кібергруппа РФ

У масштабній хакерській атаці може бути замішана кібергруппа РФ Фото: хакери

З інцидентом може бути пов'язаним угруповання Shadow Brokers

У масштабній атаці вірусу-здирника WannaCryptor, яка вразила десятки тисяч комп'ютерів в майже 100 країнах світу, помічений слід кібергрупи, пов'язаної з Росією. Про це повідомляє The Telegraph.

"З інцидентом можуть бути пов'язані нещодавні попередження угруповання Shadow Brokers на адресу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа після схвалених ним ракетних ударів в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, окремі експерти вважають, що даний факт вказує на зв'язок групи хакерів Shadow Brokers з російським урядом.

Представники Shadow Brokers в квітні заявили, що вкрали "кібер-зброю" в американської розвідки, що надало безпрецедентний доступ до всіх комп'ютерів, що використовують Microsoft Windows.

Інструмент злому був розроблений Агентством національної безпеки США для отримання доступу до комп'ютерів, використовуваних терористами і ворожими державами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поширення вірусу-здирника WannaCryptor, що вразив десятки тисяч комп'ютерів в 99 країнах, вдалося призупинити.