ua en ru

США не втручалися в президентські вибори у Венесуелі, - Обама

США не здійснювали будь-якого втручання в недавні вибори президента Венесуели. Таку заяву зробив президент США Барак Обама в інтерв'ю іспаномовної телекомпанії Telemundo в Коста-Ріці.

За словами Обами, твердження, що затриманий у Венесуелі режисер Тімоті Трейсі є шпигуном, смішні. Президент США сказав, що справою Трейсі будуть займатися в тій же мірі, в якій це робиться по відношенню до всіх громадян США, які мають проблеми з законом за кордоном, передає Associated Press.

Про шпигунської діяльності Трейсі раніше повідомив міністр внутрішніх справ Венесуели Мігель Родрігес Торрес. За словами глави МВС, затриманий фінансував студентські акції протесту після президентських виборів. В даний час Трейсі перебуває під вартою. Йому пред'явлено звинувачення у використанні фальшивих документів, злочинній змові і встановлення зв'язків із злочинною метою.

Нагадаємо, що президентські вибори у Венесуелі відбулися 14 квітня 2013 р. За офіційними даними, кандидат від опозиції Енріке Капрілес поступився кандидату від правлячої партії, наступнику Уго Чавеса - Ніколасу Мадуро менше 2% голосів виборців: за Мадуро проголосували 50,8% виборців, а за його суперника - 49,1% виборців. Під час заворушень у Венесуелі, що послідували після президентських виборів, дев'ять людей загинули і десятки отримали поранення.

Читайте також: Мадуро заявив, що на нього готують замах екс-Президент Колумбії і два колишніх заступник голови Держдепу США.