ua en ru

США назвали запуск КНДР балістичних ракет загрозою безпеці в регіоні

США назвали запуск КНДР балістичних ракет загрозою безпеці в регіоні Фото: Джон Кірбі зробив заяву з приводу запуску балістичних ракет КНДР

Держдеп збирається обговорити в ООН черговий запуск ракет Північною Кореєю

Сполучені Штати рішуче засуджують запуск Північною Кореєю (КНДР) трьох балістичних ракет в Японському морі, оскільки вони загрожують безпеці США та їх союзників. Про це йдеться в заяві офіційного представника Держдепартаменту США Джона Кірбі.

"Запуски ракет КНДР загрожують літакам цивільної авіації та торговельним суднам, що перебувають у цьому регіоні", - підкреслив Кірбі.

Він також зазначив, що подібні запуски стали надто частими в останні кілька місяців і порушують кілька резолюцій РБ ООН.

Кірбі пообіцяв обговорити в ООН стурбованість США з приводу загрози міжнародній безпеці, яку становлять подібні програми.

Крім того, представник Держдепу ще раз закликав Північну Корею утриматися від дій і заяв, які можуть призвести до подальшого підвищення напруженості в регіоні, і зосередитися на виконанні своїх міжнародних зобов'язань.

Нагадаємо, одна з балістичних ракет, які КНДР запустила у бік Японського моря, впала в зоні протиповітряної оборони Японії.