ua en ru

У США назвали терактом напади на поліцейських в Пенсільванії

У США назвали терактом напади на поліцейських в Пенсільванії Фото: поліція США (facebook.com/NYPD)

Напади сталися у місті Гаррисбург

В міністерстві внутрішньої безпеки США назвали серію нападів на поліцейських в Пенсільванії терористичним актом. Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря міністерства внутрішньої безпеки США Тайлера Холтона, опублікованому в Twitter.

Так, напади сталися у місті Гаррисбург. 51-річний виходець з Єгипту Ахмед Амінамін Ель-Мофті відкрив вогонь по поліцейських біля будівлі законодавчих зборів штату. Пізніше він обстріляв ще одного офіцера поліції в іншому районі міста. у відповідь вогнем він був убитий.

Крім того, Холтон зазначив, що ель-Мофті отримав візу в США на підставі чинного законодавства, яке допускає отримання дозволу на проживання тим, чиї родичі вже проживають в США.

Пізніше Мофти натуралізувався і отримав американське громадянство. Крім того Холтон згадав мігрантку з Пакистану, яка була звинувачена у фінансуванні терористичних груп з допомогою біткоінів.

Також глава міністерства зазначив, що ці випадки доводять важливість дій адміністрації Дональда Трампа, що працює над обмеженням можливостей міграції в США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у штаті Техас (США) поліцейський випадково застрелив шестирічну дитину.