ua en ru

У США назвали нові висновки розвідки з втручання РФ у вибори

У США назвали нові висновки розвідки з втручання РФ у вибори Фото: у США назвали нові висновки розвідки з втручання РФ у вибори

Росія намагалася втрутитися у вибори в США не тільки через хакерські атаки

Росія намагалася вплинути на вибори президента США не тільки через хакерські атаки, але і спробами проникнути в кампанію Дональда Трампа через його радників. Про це повідомляє CNN.

До такого висновку схиляються агенти ФБР, які займаються розслідуванням передбачуваного втручання Росії у вибори президента США 2016 року. Повідомляється, що висновок був зроблений на основі зібраних влітку минулого року даних про взаємодію представників кампанії Трампа з росіянами.

Зокрема, американська розвідка вважає, що Росія намагалася проникнути в кампанію кандидата-республіканця через Картера Пейджа, який на той момент обіймав посаду радника Трампа.

Разом з тим, Пейдж відкинув підозри в тому, що коли-небудь збирав дані для Росії. Він підкреслив, що, навпаки, допомагав розвідувальному співтовариству США.

Проте американська розвідка передбачає, що РФ намагалася проникнути у внутрішню роботу кампанії Трампа, використовуючи канали зворотного зв'язку в спілкуванні з людьми з оточення Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аналітичний центр уряду Росhttps://www.rbc.ua/ukr/news/plan-vmeshatelstvu-vybory-ssha-razrabotan-1492645913.htmlійської Федерації, контрольований Володимиром Путіним, розробив план втручання в президентські вибори в США в 2016 році, щоб підіграти Дональду Трампу і підірвати віру американців у виборчу систему країни.