ua en ru

США назвали абсурдом співпрацю з сирійської угрупованням "Фронт ан-Нусра"

США назвали абсурдом співпрацю з сирійської угрупованням "Фронт ан-Нусра" Фото: представник Держдепартаменту США Марк Тонер

Групи помірної опозиції в районі Алеппо змушені робити вибір між урядовими військами і "Фронт ан-Нусра"

Припущення глави російського МЗС про те, що США хочуть зберегти угруповання "Фронт ан-Нусра" для того, щоб його використовувати - абсурдні. Про це заявив представник Держдепартаменту США Марк Тонер, передає ВВС.

"Я бачив ці заяви. Я можу лише розвести руками. Не знаю, що він хоче цим сказати... Тобто, я можу припустити що, але це абсурд", - сказав представник Держдепу.

У п'ятницю, 30 вересня, Лавров в інтерв'ю ВВС заявив, що у нього склалося враження, ніби Вашингтон хоче "на всяк випадок" зберегти угруповання.

Російський міністр стверджує, що коаліція під керівництвом США жодного разу не завдала удару по позиціях "Фронт ан-Нусра" в Сирії за період своєї військової кампанії.

Відповідаючи на звинувачення Лаврова, Тонер сказав, що групи помірної опозиції в районі Алеппо з ескалацією ситуації там змушені робити вибір між урядовими військами, які чинять на них реальний тиск, і "Фронт ан-Нусра".

Дії армії Асада примушують опозицію вибирати, до якої сторони приєднатися.

"Це робить і без того складну ситуацію ще більш заплутаною", - підкреслив Тонер.

Нагадаємо, Керрі назвав умови спільних дій з Росією по Сирії.