ua en ru

У США знайшли докази того, що Манафорт отримував гроші згідно "амбарной книзі" ПР

У США знайшли докази того, що Манафорт отримував гроші згідно "амбарной книзі" ПР Фото: Пол Манафорт

На рахунку фірми Манафорта перераховано щонайменше 1,2 млн доларів

З'явилося підтвердження того, що колишній керівник передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа і колишній політичний технолог Віктора Януковича Пол Манафорт отримував гроші згідно "амбарной книзі" Партії регіонів. Доказ опублікувало видання АР.

"У серпні В Україні з'явилася рукописна книга з доларовими сумами і датами поруч з ім'ям Пола Манафорта, який був тоді головою передвиборних кампанії Дональда Трампа. Українські слідчі назвали це свідченням позапланових виплат від проросійської політичної партії (Партії регіонів - ред.), і частиною більш масштабної корупції при колишньому президентові країни. Манафорт, який працював на цю партію в якості міжнародного політичного консультанта, публічно поставив під сумнів автентичність книги", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що на рахунку консалтингової фірми Манафорта у США було переведено щонайменше 1,2 млн доларів.

"Вони включають платежі в 2007 і 2009 роках, що є першим доказом того, що фірма Манафорта отримала, принаймні, деякі гроші, про які йдеться в "амбарной книзі", - повідомляє АР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що платежі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів проходили через офшорні компанії в Киргизстані.