ua en ru

США наростили імпорт нафти з Саудівської Аравії до максимуму за 10 років

США помітно збільшили обсяг закупівель нафти у Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки в 2012 р. Як пише Financial Times, згідно з попередніми даними, обсяг імпорту нафти з січня по листопад (включно) 2012 р. з боку США з Саудівської Аравії перевищив 450 млн т . В загальній структурі американського нафтового імпорту частка Саудівської Аравії подолала позначку в 15%. Це максимальний показник з 2003 р., повідомляє "Росія 24".

Обсяг поставок нафти з боку Кувейту виявився максимальним з 1998 р. Загальна частка країн Перської затоки в імпорті "чорного золота" для США перевищила 25%. Це також найбільш високий показник за останні 9 років.

На частку нафти із Саудівської Аравії довелося більше 9%, при цьому загальна частка імпортної нафти з країн Перської затоки в цілому перевищила 14% від усього обсягу нафти, переробленої американськими НПЗ в 2012 р.

Вийшли дані показують, що так звана "сланцева революція" з видобутку вуглеводнів методом гідророзриву пласта (hydraulic fracking) поки не допомагає США домогтися "повної енергетичної незалежності".

Остаточні дані за підсумками 2012 р. (з урахуванням обсягів імпорту нафти в грудні) будуть опубліковані пізніше.

Читайте також: СБ знизив прогноз середньої ціни на нафту в 2013 р. на 3,6% - до 102 дол./бар