ua en ru

США направлять в Україну військових радників для оцінки її потреб у проведенні військової реформи

Сполучені Штати Америки незабаром направлять в Україну невелику групу військових радників для оцінки середньо- та довгострокових потреб країни в проведенні реформи збройних сил.

Сполучені Штати Америки незабаром направлять в Україну невелику групу військових радників для оцінки середньо- та довгострокових потреб країни в проведенні реформи збройних сил. Про це 5 червня повідомила прес-секретар Пентагону Ейлін Лайнез, повідомляє Defense News.

Також Лайнез повідомила, що раніше на цьому тижні вищі чиновники Міністерства оборони США зустрілися з українською владою, щоб обговорити "як наша країна могла б зміцнити наше довгострокове співробітництво в галузі оборони, щоб допомогти Україні у побудові високоефективних збройних сил і оборонних інституцій".

За словами представника Пентагону, запланована оцінка розглядається як перший крок на шляху формування та впровадження програми майбутніх зусиль США щодо підтримки української армії шляхом навчання та надання допомоги.

При цьому Лайнез підкреслила, що США зацікавлені почати надавати допомогу Україні якомога швидше.

Зазначимо, раніше стало відомо, що США направлять новий транш в розмірі 5 млн дол. для забезпечення української армії бронежилетами, приладами нічного бачення і додатковим обладнанням для зв'язку.

Всього ж з початку березня 2014 р. Президент США Барак Обама затвердив понад 23 млн дол. на засоби безпеки для української армії.