ua en ru

США направлять 214 млн доларів на будівництво військових об'єктів в Європі

США направлять 214 млн доларів на будівництво військових об'єктів в Європі Фото: літаки США (U. S. Department of Defense)

Зокрема, військові бази США з'являться в Ісландії та Норвегії

Військовий бюджет США, який напередодні підписав президент країни Дональд Трамп дає можливість керівництву ВВС набувати земельні ділянки і зводити інфраструктуру за межами країни. Про це повідомляє видання Air Force Times.

Так, в 2018 році планується витратити близько 214 млн доларів на будівництво військових об'єктів в Ісландії, Норвегії, а також у більшій частині країн Східної Європи.

Фонди, використовувані для фінансування будівництва баз, є частиною бюджету Європейської ініціативи стримування - програми військової допомоги союзникам по НАТО в Європі, прийнятої невдовзі після початку агресії Росії на Донбасі.

За словами офіційного представника американського військового командування в Європі майора Хуана Мартінеса, йдеться, зокрема, про перекидання на військові бази літаків п'ятого покоління F-22 Raptor та F-35 Strike Fighter, які повинні будуть відслідковувати активність російських ВКС на Північному і Балтійському морях.

Крім цього, додав він, планується побудувати нові ангари на авіабазі в ісландському Кефлавіку, де будуть розміщені літаки P-8 Poseidon, шо відстежують підводні човни.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив про те, що режим санкцій не зміниться до тих пір, поки Росія не припинить вторгнення в Україну і її територіальна цілісність не відновиться.