ua en ru

США направить в Європу бронетанкову бригаду для стримування російської агресії

США направить в Європу бронетанкову бригаду для стримування російської агресії Фото: третя бронетанкова бригада налічує 4,2 тис. американських військових

Пентагон планує розширити військову присутність у Східній Європі в лютому 2017 року

Міністерство оборони США розмістить у Східній Європі додаткову, третю бронетанкову бригаду, що налічує 4,2 тис. військових, для стримування російської агресії. Про це йдеться в повідомленні Пентагону, передає Associated Press.

Пентагон планує розширити військову присутність у Східній Європі в лютому 2017 року і розмістить в регіоні бронетанкову бригаду.

За інформацією The Wall Street Journal, мова йде про розміщення в регіоні 250 одиниць — танків, бойових машин піхоти Bradley, а також артилерійських установок Paladin. Крім цього, буде перекинута 1,7 тис. допоміжних засобів.


Представник Пентагону Лаура Сил пояснила, що відправка бригади і техніки дозволить відомству також попрактикуватися у здатності швидкого розміщення обладнання і сил в Європі.

"Це саме модернізоване обладнання, яке може запропонувати (американська, - ред.) армія, воно протягом наступного року замінить менш сучасне обладнання, яке ми розміщували в Європі в останні роки", — сказала вона.

Заступник голови Пентагону Роберт Уорк пояснив WSJ необхідність розміщення американських збройних сил тим, що багато країн Східної Європи висловлюють стурбованість російською агресією, а також сумніваються в готовності США захищати регіон. Нова міра Пентагону повинна розвіяти ці побоювання, зазначив Уорк.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки, намір розпочати будівництво нового військового радара на кордоні Норвегії з Російською Федерацією влітку 2017 року