ua en ru

США мають намір провести наземні операції в Сирії

США мають намір провести наземні операції в Сирії Фото: армія США

Американські бомбардування позицій ІДІЛ будуть частішими і потужнішими

США анонсували проведення наземних операцій в Сирії. Про це, виступаючи перед комітетом сенату США зі збройних сил, заявив глава Пентагону Ештон Картер, передає NBC.

"Ми не будемо утримуватися від підтримки наших партнерів у їх атаках на позиції ІДІЛ або від проведення подібних місій самостійно через авіаудари або прямі дії на землі", - заявив він.

Крім того, наголошується, що США почали наносити авіаудари по позиціях ІДІЛ в Сирії у вересні 2014 року і тоді США підкреслювали, що операція буде обмежена ударами з повітря.

Як повідомляється, Картер також заявив, що американські бомбардування позицій ІДІЛ будуть частішими і потужнішими, а у своїй боротьбі проти ІДІЛ американська армія буде концентруватися на Ракку (центр терористів в Сирії) і на місті Рамаді, столиці іракській провінції Анбар.

Разом з тим, наголошується, що Картер визнав, що спроби США сформувати нові збройні сили з сирійських помірних повстанців для боротьби з ІДІЛ провалилися. Разом з тим, новий підхід США, полягає в тому, щоб працювати з перевіреними лідерами тих груп, які вже воюють проти бойовиків, забезпечуючи їх зброєю і підтримуючи їх дії ударами з повітря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держсекретар США Джон Керрі і глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров обговорили по телефону можливість підключення до врегулювання в Сирії всіх основних країн регіону.