ua en ru

США не мають наміру припиняти постачання зброї Саудівській Аравії через убивство журналіста

США не мають наміру припиняти постачання зброї Саудівській Аравії через убивство журналіста Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Якщо буде доведено вбивство Джамаля Хашкаджі в посольстві Ер-Ріяда в Стамбулі, США вживуть інших "дуже потужних" заходів

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вважає, що не в інтересах США розривати угоди з торгівлі зброєю з Саудівською Аравією, навіть якщо буде доведено, що саудівський журналіст Джамалm Хашкаджі був убитий в консульстві країни в Стамбулі. Про це Трамп заявив на зустрічі з пастором Ендрю Брансоном, що повернувся з Туреччини, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Я справді вважаю, що ми покараємо самі себе, якщо ми це (розрив угод щодо зброї, - ред.) зробимо", - сказав Трамп.

Водночас він додав, що Сполучені Штати можуть застосувати інші "дуже потужні" заходи, якщо буде доведене вбивство журналіста в посольстві.

"Є й інші речі, які ми можемо зробити, які дуже, дуже потужні, дуже сильні, і ми їх вживемо", - заявив він, не уточнивши, про що саме йдеться.

Трамп також додав, що ідея розірвати угоди з Ер-Ріядом "дурна", тому що місце США негайно займуть Росія і Китай, які виграють від цієї історії.

Нагадаємо, влада Туреччини повідомила Сполученим Штатам Америки, що має відео- й аудіозаписи, які підтверджують вбивство журналіста Washington Pos Джамаля Хашкаджі в консульстві Саудівської Аравії 2 жовтня.