ua en ru

США мають намір поставити Катару і Кувейту 60 винищувачів на 7 млрд доларів

США мають намір поставити Катару і Кувейту 60 винищувачів на 7 млрд доларів Фото: США мають намір доставити Катару і Кувейту 60 винищувачів, в числі котрих 36 F-15

У США раніше відклали виконання контракту на 2 роки через заперечення Ізраїлю

У США можуть затвердити контракт на поставку Катару і Кувейту 60 винищувачів виробництва корпорації Boeing на суму 7 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters.

Наголошується, що офіційно про це буде оголошено під час майбутньої 21 квітня в Ер-Ріяді зустрічі президента США з лідерами Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ).


Повідомляється, що мова йде про поставку 36 винищувачів F-15 Катару на суму близько 4 млрд доларів і 24 F/A-18E/F Super Hornets Кувейту на суму близько 3 млрд доларів.

Крім того, США раніше були змушені відкласти виконання контракту на два роки через заперечення Ізраїлю, який побоювався, що авіатехніка може потрапити не в ті руки й бути використана проти нього.

Нагадаємо, сили іракських курдів за підтримки спецслужб США вбили одного з командирів екстремістського угрупування "Ісламська держава".