ua en ru

У США почали розслідування проти Cambridge Analytica

У США почали розслідування проти Cambridge Analytica Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Розслідуванням займається Мін'юст і ФБР

Міністерство юстиції США та ФБР почали розслідування проти нині не існуючої компанії Cambridge Analytica, замішаної у скандалі з витоком даних користувачів Facebook. Про це повідомляє New York Times.

Прокурори опитали колишніх співробітників Cambridge Analytica і банків, які проводили фінансові операції компанії.

Cambridge Analytica заявила на початку цього місяця, що вона припинила своє існування після втрати клієнтів і зіткнулася з зростаючими судовими витратами, пов'язаними з повідомленнями про те, що компанія збирала персональні дані про мільйони користувачів Facebook, починаючи з 2014 року.

Твердження про неналежне використання даних 87 млн користувачів Facebook, які були задіяні президентською кампанією президента США Дональда Трампа в 2016 році, викликали численні розслідування не тільки в Сполучених Штатах, але і в Європі.

Розслідування, проведене Департаментом юстиції і ФБР, схоже, зосереджено на фінансових операціях компанії, а також на тому, як вона придбала і використала особисті дані, отримані з Facebook та інших джерел, повідомляє Times. За інформацією газети, слідчі зв'язалися з Facebook.

ФБР, Міністерство юстиції і Facebook відмовилися від коментарів, також як і колишні співробітники Cambridge Analytica.

Нагадаємо, представники Facebook не змогли повністю відповісти на 39 питань про конфіденційність даних користувачів соцмережі, які були підготовлені Комітетом парламенту Великобританії з питань культури, ЗМІ, спорту та цифрових технологій, який проводить своє розслідування скандалу з неналежним використанням даних користувачів мережі.