ua en ru

Парламент Британії: Facebook не надав повну інформацію про конфіденційність даних

Парламент Британії: Facebook не надав повну інформацію про конфіденційність даних Ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

В компанії на питання про Cambridge Analytica відповіли недостатньо детально

Facebook не зміг повністю відповісти на 39 питань про конфіденційність даних користувачів соцмережі. Про це заявили у Комітеті парламенту Великобританії з питань культури, ЗМІ, спорту та цифрових технологій у вівторок, додавши про намір повторно поставити питання представникам компанії, передає Reuters.

Голова публічної політики Facebook Ребекка Стімсон дала 39 відповідей на додаткові запитання в листі, опублікованому комітетом. Однак у комітеті заявили, що їм не вистачає деталей, які вони шукали.

"Дивно, що компанія з ресурсами Facebook вибирає не забезпечувати достатній рівень деталізації та прозорості", - йдеться у заяві голови комітету.

Як відомо, комітет розслідує твердження про неналежне використання Cambridge Analytica даних 87 мільйонів користувачів Facebook. Зазначено, що в компанії на питання про Cambridge Analytica відповіли недостатньо докладно.

Нагадаємо, 3 травня повідомлялося, що консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка опинилася в центрі скандалу через використання даних користувачів Facebook, закривається. Зокрема компанію звинуватили у неналежному використанні даних 87 мільйонів користувачів Facebook під час передвиборчих кампаній у різних країнах світу, зокрема, в США.