ua en ru

США можуть запровадити додаткові заходи щодо Росії

США можуть запровадити додаткові заходи щодо Росії Фото: Ден Коутс (Ден Коутс)

США можуть ввести додаткові заходи, щоб захистити вибори в Конгрес від втручання РФ

США планують ввести додаткові заходи у відповідь на дії Росії, які будуть включати в себе ряд кроків для захисту виборів в Конгрес від втручання РФ. Про це сказав глава Національної розвідки США Ден Коутс, передає Reuters.

За його словами, США також зроблять більше дій у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Великобританії.

26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити консульство РФ в Сіетлі. У свою чергу РФ вирішила відкликати згоду на функціонування генерального консульства США в Санкт-Петербурзі і вислати 60 дипломатів.

Нагадаємо, раніше агентство CNN з посиланням на представника Державного департаменту США повідомляло, що США і Росія можуть замінити висланих дипломатів.

"Як завжди у випадках з аналогічними інцидентами, російський уряд може отримати акредитацію на вакантні посади у своєї дипломатичної місії. Будь-які запити про нову дипломатичну акредитацію будуть розглядатися в кожному конкретному випадку", - зазначив представник Держдепу.